Arı sütü, beş ila onbeş günlük işçi arıların baş kısmındaki alt çene ve boğaz bezleri tarafından salgılanan, genç larva dönemindeki yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan krem kıvamında, beyazımsı, keskin kokulu ve besleyici bir üründür. Arı sütünü polen, su ve baldan oluşturmaktadır.

Arı sütü, larvaların ilk dönem gelişmesi için tek besin maddesi olmasının yanı sıra, kraliçe arının beslenmesi ve işlevlerini gerçekleştirmesi için de gereklidir. Hayatı boyunca daima arı sütüyle beslenen kraliçe arı, işçi arılardan ortalama 50 kat daha uzun ömre sahiptir.

Dünyada 1960’lardan bu yana gıda takviyesi ve tedavi için dikkat çeken arı sütü, içerdiği hayati maddeler nedeniyle insan ömrünü uzatan, sağlıklı ve dinç yaşam sağlayan çok özel bir gıdadır.

Arı sütü, tedavi edici ve kuvvet verici özelliklerinden dolayı diyetlerde ve kozmetik sektöründe geniş yelpazede kullanım alanı bulmuştur. Arı sütünün; kandaki kolesterol, total lipid, fosfolipid, trigliserid seviyelerini aşağı çekmesi, tansiyon düşürücü ve damar genişletici özelliği; insülin ve benzeri peptitleri bünyesinde barındırması nedeniyle kan şekerini düşürücü, antimikrobiyal özelliği, cilt ve saç hastalıklarındaki tedavi edici, cinsel fonksiyonları düzenleyici etkileri, hücre onarıcı ve yenileyici özelliği yapılan bilimsel araştırmalar sonunda ortaya konmuştur.

  • Fiziki aktiviteyi artırır, canlılık verir ve dinlendiricidir.
  • Kalsiyum ve fosfor metabolizmasına olumlu etki yapar.
  • Stres ve sinirlilik hallerini azaltır, iştah ve çevreye ilgiyi artırır, hafızayı güçlendirir.
  • Karaciğer deformasyonunu önler, karaciğeri güçlendirir.
  • Eksik ve hatalı beslenmeden doğacak sorunları ortadan kaldırır.
  • Hastalıkların iyileşme süresini kısaltır.
  • Cildin daha diri kalmasını sağlar, sivilcelerii azaltır.
  • Mide ve barsak ülseri, astım, bronşit ve tüberküloz hastalıkları tedavisinde başarılı sonuçlar verir.
  • Oldukça kuvvetli antibiyotik özelliği vardır.

Yanıtla

E-mail adresiniz açık olarak paylaşılmayacaktır. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlidir. *